Content

 

Ik ervaar veel verdriet op dit moment, maar ik weet niet precies wat het is. Daar zou ik graag mee aan de slag willen.

Dit was de hulpvraag van een klant.

 

In ons begingesprek heb ik hem vragen gesteld, waardoor het hem lukte om te omschrijven waar zijn verdriet vandaan kwam. Waar het mee te maken had. Naast verdriet kwam ook boosheid kwam naar voren, dat op sommige momenten ook een rol speelde.

Al met al had hij vier aspecten benoemd en bij deze aspecten kwam er één centraal thema naar voren: ’ben ik wel goed genoeg’. Dat raakte diepe gevoelens.

 

Ik heb verschillende stressrelease technieken toegepast, waarbij hij aan zijn verdriet of boosheid moest denken en aan de situaties waarin hij die emoties voelde.

 

Tijdens de stressrelease gaf hij aan dat hij nieuwe beelden in zijn hoofd kreeg en inzicht kreeg in wat hij niet meer nodig had. Dat hij oude informatie kan loslaten, dat hem nu niet meer dient. Waar hij ook niets meer mee hoeft te doen. Hij voelde zelfs energie in zijn buik (gebied van zijn gevoel) ontstaan, waar hij blij van werd. Dat zag ik ook bij hem. Hij begon te glimlachen en zijn ogen deden mee!

 

Soms weet je niet waarom je verdrietig bent. Of boos bent. Je hebt wel een vermoeden dat het met iets te maken kan hebben met wat je hebt meegemaakt in je leven.

 

Wil je hier niet mee blijven rondlopen? Maak eens een afspraak met me in Voorhout en ervaar wat stressrelease is.