Content

 

Ik deel graag weer een mooi verhaal over wat ik pas weer heb meegemaakt met Kinesiologie.

Geblokkeerde emotie ‘verdriet’ … Ik had pas weer iemand voor een sessie, die geblokkeerd was in haar verdriet. Ze kon het niet goed herkennen en uiten.

 

Tijdens ons intakegesprek kwam naar boven dat ze spanning wou loslaten. Spanning die ze oppikte van haar man. Hierdoor sliep ze vaak slecht, werd ’s nachts wakker en raakte gefrustreerd hierover.

Ik stelde haar de vraag of het om ‘het loslaten’ van de spanning gaat of om ‘het niet oppakken’. Als het om het loslaten gaat, dan betekent dat ook dat je de spanning eerst wilt oppakken. Deze vraag gaf haar een nieuw inzicht. Zo had ze het nog nooit bekeken. De spanning niet oppakken voelde veel beter aan voor haar. Hierop hebben we vervolgens een positief doel geformuleerd en zijn we de sessie gestart.

 

Tijdens de sessie hebben we de blokkade op haar verdriet kunnen wegnemen (ze moest wat tranen laten). Ze begon op een gegeven moment zelfs te lachen. Toen ik vroeg waarom ze lachte, zei ze ‘Het is eigenlijk te zot voor woorden hoe ik zelf met de situatie omging. Dat wil ik niet meer’. Uiteindelijk schopte ze haar ‘probleem’ figuurlijk weg. Ze lachte weer. Ik zag het in haar ogen.

 

Doordat de emotionele blokkade aan te pakken kan haar energie beter stromen in relatie tot haar doel ‘geen spanning van haar man oppakken’. Vergelijk het met een sloot, waarin het water slecht doorstroomt door het plastic en de takken die erin liggen. Als je die eruit haalt, stroomt het water beter door.

 

Geblokkeerd verdriet is maar één emotie. Andere emoties die geblokkeerd kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld angst, woede en vreugde.

Ik kan niet uitleggen hoe het voelt als een emotionele blokkade wordt opgeruimd, maar het voelt geweldig! Ik had zelf dit jaar een keer te maken met geblokkeerde angst. Angst dat ik niet goed genoeg ben en dat ik mijn studie niet haal. Nou, mijn vertrouwen dat ik het kan is sterk gegroeid!

 

Heb je zelf het idee dat je te lang in een emotie vastzit (vaak verdrietig, veel boos zijn)? Of twijfel je aan jezelf of je iets wel kunt? Goede kans dat je te maken hebt met een geblokkeerde emotie. Kom gerust eens in mijn praktijk en ervaar! We gaan samen op zoek naar je geblokkeerde emotie. Laat je energie vrij!

 

Tot ziens, Alfred