Content

 

Spanning in je schouders en ‘jezelf waardevol voelen’. Wat hebben die twee met elkaar te maken?
Een sessie van een uur met iemand in mijn praktijk in 2 minuten.

Vraag: Waar wil je aanwerken.
-         Ik wil zaken loslaten en rust inbouwen, want ik sta continue aan.
Vraag: Waarom sta je continue aan?
-         Ik ben bang om iets te vergeten voor iemand te doen.
-         Bang dat ik steken laat vallen.
-         Dat is niet goed. Dat mag niet van mezelf.
Vraag: Wat gebeurt er als je iets vergeet of een steek laat vallen?
-         Dan is iemand niet tevreden over mij, over mijn werk.
Vraag: Laat je ‘jezelf iets waard vinden’ afhangen van een anderen?
-         Ja, eigenlijk wel.

Het doel wat hier is uitgekomen om mee te werken is: Ik vind mezelf waardevol. Hier zat stress op en dat gingen we eraf halen. En hoe mooi is het als je jezelf waardevol vindt in plaats van dat je dat alleen maar door anderen laat bepalen!

Ik heb eerst een basisbalans gecreëerd door verschillende balanstesten met haar te doen. Ze stond en Ik liet haar armen in een hoek van 45° houden. Ik gaf vervolgens lichte druk op de armen, die zij tegen moest houden. Ik voelde dat te veel spieren in haar schouders zich aanspande om de druk tegen te houden.
Het was haar eerste keer dat ze Kinesiologie ervaarde en het begin was even onwennig.

Na de basisbalans heb ik haar doel energetisch in haar lichaam gezet en vervolgens 14 verschillende spieren getest met de lichte druk. Hier lukte het haar steeds beter om het verschil te voelen tussen onbalans en balans. Prachtig! In het begin dacht ze dat ik minder hard drukte, maar dat was niet het geval. In haar lichaam was balans gecreëerd, waardoor het makkelijker was om mijn druk tegen te houden.
Aan het einde testte ik haar doel weer en ze kon mijn druk met gemak tegen houden. Een hoop stress was weggehaald, een hoop positieve energie erop. En wat gaaf was? Ze had veel en veel minder spanning in haar schouders.

Wat heeft ze losgelaten tijdens de sessie? Welke rust is gecreëerd? In relatie tot haar doel heeft haar lichaam aangegeven waar onbalans zat, waardoor ik wist waar ik het zelf-herstellend vermogen van haar lichaam kon stimuleren. Nieuwe energie kon weer stromen.

Ervaar je ook spanning in je schouders of nek? Wil je die spanning loslaten? Kinesiologie helpt je op weg naar ontspanning.
info@kaleidoscoop-kinesiologie.nl