Content

 

Sorry! Ik hoor heel vaak mensen ‘sorry’ zeggen. Elke keer vraag ik dan weer af met welke reden ze dit zeggen. In mijn ogen hebben ze namelijk niets verkeerd gedaan. Is dit dan, omdat het woord zo’n automatisme is geworden? Of zit er toch meer achter. Een (onbewust) gevoel van ‘Ik heb iets niet goed gedaan’, ‘Ik heb anderen gestoord’ en ‘Ik zeg zelf wel sorry, want ik wil de ander geen pijn doen. Ook al heb ik niets verkeerds gedaan’.

 

Ik heb iets niet goed begrepen. Sorry!

Ik heb niet goed opgelet. Sorry!

Ik hoest hard in een meeting. Sorry!

Ik hoest nog een keer hard in een meeting. Nog een keer sorry!

Ik was onduidelijk in wat ik zei. Sorry!

Ik weet het antwoord niet. Sorry!

Wat ik zei, heeft je gekwetst. Sorry!

 

Eigenlijk redeneer je steeds vanuit ik, ik en ik. Wat mag je niet van je zelf? Wat gaat er in je gedachten om dat je sorry zegt. Hoe denk jij over jezelf ten opzichte van de ander?

Als ik vraag waarom iemand sorry zegt, kunnen de meeste mensen het niet zeggen. Sommigen hebben nog geen eens door dàt ze het zeggen. Zo automatisch gaat het.

 

Zo is het ook met energieblokkades in je lichaam. Van de meeste blokkades weet je niet eens dat ze er zijn, maar ze beïnvloeden wel je dagelijkse leven, jouw gedachten en gedrag. Zo kan het gebeuren dat je spanning opbouwt in je nek en in je schouders (welke lasten draag je). Dat je onrustig en wellicht zenuwachtig bent. Dat je boos of geïrriteerd reageert, zonder goed te weten waarom.

 

Ik help je om deze blokkades aan te pakken en meer grip te krijgen op jouw gedachten en gedrag. Je gaat beter in je vel zitten en spanning loslaten. Je krijgt meer levensenergie en rust in je hoofd. Je werkt aan je gezondheid en aan een beter welzijn.

 

Herstel je energie, herwin je kracht met kinesiologie.

www.kaleidoscoop-kinesiologie.nl