Content

 

Spanning in nek/schouders en 'controle vasthouden': wat hebben deze twee aspecten met elkaar te maken?

Dat stress vaak in de nek of schouders schiet is voor veel mensen denk ik wel herkenbaar. Maar wat veroorzaakt die stress nu? Daar zijn meer oorzaken voor te benoemen.
Één van de oorzaken is ‘controle houden op zaken’. De controle niet willen loslaten, omdat je vindt dat anderen de werkzaamheden niet zo goed kunnen uitvoeren als jij. De kwaliteit voor klanten en het bedrijf moet natuurlijk wel gewaarborgd blijven! Optimale kwaliteit.
Stel je eens voor wat er kan gebeuren als andere collega’s mindere kwaliteit leveren. Gaan klanten dan gelijk klagen? Gaan ze gelijk weg? Vast niet, denk ik zelf.
Stel je jezelf eens voor dat dit wel het verhaal is dat mijn klant me vertelt! En dat dat de reden is dat hij controle niet uit handen wil geven. Geen vertrouwen durft te geven aan collega’s, die sommige (of meer) werkzaamheden best zouden kunnen uitvoeren.
Zijn controle zorgt ervoor dat hij zelf meer moet doen. Zo werkt het mee aan onnodig energieverbruik door zijn lichaam, onnodige mentale druk en onnodige pijnlijke spanning in schouders, nek en rug.

Gaandeweg de kinesiologiesessie kwam er meer en meer ontspanning in zijn lijf. Stress ging uit zijn lijf. In zijn hoofd kwamen zijn gedachten even tot stilstand. Even rust! Hij is er nog niet na 1 sessie, dus wordt vervolgd.
De volgende ochtend kreeg ik een bericht. Hij heeft als een blok geslapen. Volgens mij was dat óók even geleden dat hij dat ervaarde.

Last van stress in je schouders en nek? Zit het vast daarboven? Goed mogelijk dat er meer achter zit dan je denkt.

Kinesiologie helpt! Ik help je op weg naar ontspanning. Investeer in jouw ontspanning en maak een afspraak bij me via info@kaleidoscoop-kinesiologie.nl.