Over mij

 

Ik ben Alfred Noort, 51 jaar. Ik woon samen met mijn vrouw en

twee zonen. Mijn ontwikkeling op het energetische vlak en bewuste

ontspanning is in 2001 begonnen met Tai Chi. Na een paar maanden voelde ik mijn eigen energie al stromen in mijn lichaam. Ik heb geleerd mijn lichaam te ontspannen, mijn gedachten rustiger te krijgen en om energie te sturen naar elke (pijnlijke) plek in mijn lichaam of naar iemand anders.

Eigenlijk had ik als kind al affiniteit met het energetische vlak. Alleen heb ik dat toen en de jaren erna nooit als zodanig herkend.

 

Ik zat in mijn hoofd

Ik weet wel dat ik vanaf een jaar of 8 in mijn hoofd was gaan zitten en mijn gevoel had uitgeschakeld. Dat was mijn overlevingsmechanisme in de maatschappij, in de wereld. Ik noemde mezelf een denker en vond dat mijn kracht. In mijn hoofd bedacht ik voor mezelf het beste scenario om met situaties en mensen om te gaan. Dat lukte niet altijd, want ik was er goed in om mezelf omlaag te praten (met mijn gedachten) en zo mijn zelfbeeld om zeep te helpen. 

 

Eerste stappen op energetisch vlak

In 2007 zette ik mijn ontwikkeling op energetisch vlak voort door een workshop Reiki. Resultaat was dat ik makkelijker mijn menig ging uiten naar anderen, waarin ik daarvoor meer terughoudend was. Een paar jaar later volgde ik de cursus Quantum Touch. Dat heeft het toepassen en doorgeven van mijn energie(trilling) behoorlijk versterkt. Helend voor mezelf en voor anderen in mijn directe omgeving.

 

Eerste connectie met mijn gevoel

Het jaar 2012. Ik merkte dat ik bozer begon te reageren naar vooral mijn kinderen. Ik vond dat opvallend, niet normaal en vervelend. Ik ben toen naar een bewustzijnscoach gegaan. Zij begreep mij en hielp me om (sinds mijn kind-zijn) weer in verbinding te komen met mijn gevoel. Ook al was dit als eerste mijn boze gevoel, het was een openbaring. Wat een bevrijding!

 

Echt in verbinding met mijzelf

In 2017 (45 jaar oud) liep ik vast, wat zich uitte in weinig energie en erge vermoeidheid. Negen maanden lang duurde het voordat ik uit een burn out was. Ik weet nog goed hoe de tijd hiervoor was: ik voelde me overal verantwoordelijk voor en met iedereen moest het goed gaan (ook met mezelf). Ik zat vooral in mijn hoofd, samen met mijn gedachten. Te bedenken hoe ik alle ballen hoog moest houden, hoe ik tijd zou maken voor mijn ontspanning en tijd voor anderen en hoe ik zou (kunnen) reageren naar anderen. Ik twijfelde vaak aan mezelf of ik het wel goed deed, of ik er überhaupt zelf wel toe deed. Ik was ook nog bezig om mezelf aan te passen aan wat anderen van me verwachtten. Verwachtten anderen dit ook van mij? Ik had het nooit gevraagd. Nee, het waren vooral mijn eigen gedachten die me bezighielden en me onderuithaalden.

Ik ging weer naar mijn coach, waar het me lukte om verder en 'echt' in verbinding te komen met mijn gevoel - mijn kern - met wie ik ben. Ik creëerde balans tussen mijn denken en mijn voelen. Zo weet ik nu goed wat ik wel en niet wil en welke kant ik op wil in mijn leven. Ook nu heb ik soms nog te maken met negatieve gedachten en zelftwijfel. Alleen nu weet ik hoe ik dit kan ombuigen naar positieve, helpende gedachten. Ik creër mijn rust.

 

Kinesiologie op mijn pad

In 2021 kwam de workshop 'de kracht van het spiertesten' op mijn pad. Een basisstukje uit de Kinesiologie. Dit heeft mij gevoelsmatig zo sterk geraakt, dat ik mijn gevoel niet kon negeren. Ik koos er voor om de 4-jarige HBO-studie Kinesiologie te doen aan de Academie voor Kinesiologie. Ik beschik nu over mooie technieken, die ik inzet om mensen te helpen met hun stress, hun spannings- en (pijn)klachten, hun irrationele gedachten, hun emoties en/of hun wensen in het leven etc.

 

Door mijn studie Kinesiologie ben ik meer lagen in mezelf tegengekomen waar stress op zat en nog zit: kan ik het wel, wie ben ik nu helemaal, mezelf zien, mezelf kunnen waarderen, waarom heb ik last van uitstelgedrag, mogen genieten, wat wil ik, wat zijn mijn doelen etc. Door de kinesiologiebehandelingen die ik kreeg, heb ik stress kunnen afvoeren op klachten en blokkades die ik ervaarde. Mijn levensenergie stroomt nu veel beter en ik ervaar meer rust in mijn hoofd en in mijn lijf.

 

Mijn missie

Ik wil beweging creëren in de levensenergie van mensen, voor het vergroten van de vrijheid in jezelf en zo te leven in een mooiere en liefdevolle wereld.

 

De naam Kaleidoscoop

Als kind was ik verwonderd over de mooie kleuren en lichtinval van de kaleidsocoop. Zo ben ik ook verwonderd over de kracht van kinesiologie. Over de energie die het vrijmaakt in mensen. Deze twee aspecten vielen voor mij in elkaar bij het ontstaan van mijn praktijknaam.

De gekleurde letters van Kaleidoscoop zijn de kleuren van de 7 hoofdchakra's (energiecentra) in ons lichaam.

De ruimte met de zon die te voorschijn komt staat voor nieuwe energie die vrijkomt en de universele energie om ons heen.