Wat is kinesiologie

 

 

Als je lekker in je vel zit ervaar je doorgaans geen tot weinig klachten. Dan ben je goed in balans. Ben je uit balans, dan kan dit tot uiting komen in klachten. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, vermoeidheid, (overmatige) spanning, slecht slapen, slecht in slaap komen, last van je darmen, last van je rug, niet kunnen huilen of vaak boos zijn. Kinesiologie helpt je om beter in je vel en beter in balans te komen. Dit draagt bij aan een betere gezondheid en een groter geluksgevoel.

 

Kinesiologie is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde, de beginselen van acupressuur, voeding en Tibetaanse energie. Bij deze alternatieve geneeswijze staat het zelf-herstellend vermogen van het lichaam centraal en wordt dit vermogen gestimuleerd.

Bij Kinesiologie kijken we naar de mens als geheel (holistisch) waarbij we drie aspecten kennen: fysiek (jouw lichaam), psychisch (jouw binnenkant) en chemie (wat van buitenaf in je lichaam komt). Deze aspecten beïnvloeden elkaar. Wanneer één van deze aspecten uit balans is, dan heeft dat effect op de andere twee.

 

Spieren spelen bij Kinesiologie een belangrijke rol. We bekijken samen naar wat de spieren ons op energetisch niveau vertellen. Dit doe ik door spiertesten, waarbij ik zachte druk uitoefen op de spieren. Hiermee ga ik na of de balans in het lichaam verstoord is, waar dat is en waarom.

Bij een verstoorde balans kan je onder andere denken aan onbalans in de structuur van je lichaam, onbalans door stress, trauma of emoties en onbalans als gevolg van een tekort aan of overgevoeligheid voor bepaalde stoffen.

 

Bij een verstoorde balans gaan we werken aan het verbeteren van deze balans. Hierbij maak ik gebruik van drukpunten op het lichaam (acupressuurpunten), van aanraakpunten op het hoofd en van energiebanen (de meridianen) die in je lichaam lopen.

Een betere balans geeft je onder andere een betere vitaliteit, een beter energieniveau, een verbeterde houding en een beter zelf-herstellend vermogen van het lichaam.